1. Pengenalan
2. Baka Anak Ayam Pedaging
- Sumber Anak Ayam
- Baka
Mutu Anak Ayam
3. Lokasi Ladang
4. Sistem Pemeliharaan
5. Keperluan Penternakan
5.1 Perumahan
5.1.1 Jenis Reban
5.1.2 Kedudukan Binaan Reban
5.1.3 Rekabentuk Reban
5.1.4 Ukuran Reban
5.1.5 Rekabentuk dan Bahan Bumbung/Atap
5.2 Peralatan Makanan dan Minuman
5.3 Makanan dan Minuman
5.4 Kesihatan
5.4.1 Pelalian Penyakit
5.4.2 Rawatan Penyakit
5.4.3 Biosekuriti Ladang
6. Pengurusan Penternakan Ayam Pedaging
6.1 Peringkat Perindukan
6.2 Peringkat Pembesaran
6.3 Pemakanan
6.4 Air Minuman
6.5 Kesihatan
7.1 Pengurusan Pasaran
7.2 Mengukur Produktiviti Ladang
7.3 Dayamaju Projek
8. Penutup
Lampiran I - Senarai ladang Integrator dan bukan Integrator
Lampiran II - Rekabentuk Reban Berlantai Sampah Sarap
- Rekabentuk Reban Berlantai Tinggi
Lampiran III - Rekabentuk bumbung dan lantai Reban
Lampiran IV - Susunatur bekas Makanan dan Minuman
Lampiran V - Taburan anak ayam semasa perindukan
Lampiran VI - Contoh Rekod Ladang
Lampiran VII - Unjuran Aliran Kewangan
No comments:
Post a Comment